Privacybeleid

Wanneer jij een van onze producten bestelt, hebben we je gegevens nodig om ervoor te zorgen dat jouw bestelling wordt bezorgd. Uiteraard gaan wij altijd zorgvuldig met je persoonsgegevens om. We bewaren ze veilig en we begrijpen dat je precies wilt weten waar we je persoonsgegevens voor gebruiken. Daarom vertellen we je dat hieronder. Mocht je na het lezen van ons privacybeleid vragen hebben, neem dan gerust contact met ons op via info@doglamp.nl

Deze privacybeleid kan worden gewijzigd, vanwege nieuwe ontwikkelingen. Onze meest actuele privacy policy vind je via www.doglamp.nl. We adviseren je om onze privacybeleid regelmatig te raadplegen, om op de hoogte te blijven van actuele wijzigingen.

Dit privacybeleid is voor het laatst gewijzigd op 7 september 2020.

Wie is verantwoordelijk voor de verwerking van mijn persoonsgegevens?
Wij, doglamp, werkend vanuit onze locatie op Nieuwe Plein 3 6811KN te Arnhem, zijn verantwoordelijk voor de verwerking van gegevens zoals is beschreven in dit privacybeleid.

Wanneer is dit privacybeleid van toepassing?
Dit privacybeleid is van toepassing op alle persoonsgegevens die wij verwerken, van iedereen die contact heeft (gehad) met ons. Bijvoorbeeld onze webshop bezoekers, klanten, partners en leveranciers.

Wat zijn persoonsgegevens?
Persoonsgegevens zijn alle gegevens die naar jou als individu te herleiden zijn. Denk bijvoorbeeld aan je naam en achternaam, adres, e-mailadres, IP-adres, klantnummer, bestelgeschiedenis en zoekgedrag op het internet.

Van wie verwerken wij persoonsgegevens en hoe krijgen wij deze gegevens?
Wij verwerken de persoonsgegevens van iedereen die direct of indirect contact heeft (gehad) met www.doglamp.nl, zoals bezoekers, klanten, partners en leveranciers.

We krijgen de gegevens rechtstreeks van jou, wanneer je onze website bezoekt, een account aanmaakt en bepaalde gegevens invult of wanneer je contact zoekt met onze klantenservice.

In sommige gevallen ontvangen we jouw gegevens van anderen. Wanneer iemand een cadeau direct naar jou verstuurt, krijgen we jouw naam- en adresgegevens. Ook kunnen wij gegevens krijgen van andere partijen, maar alleen wanneer jij die partijen toestemming hebt gegeven om bepaalde gegevens aan ons te verstrekken.

Welke gegevens verwerken wij van jou, waarvoor gebruiken wij die en hoe lang worden deze bewaard?
Gegevens voor het verwerken van jouw bestelling
Als jij iets bestelt, hebben we bepaalde gegevens van je nodig om jouw bestelling te kunnen bezorgen en je op de hoogte te houden over de levering. Ook voor eventuele retouren hebben we deze gegevens nodig.
Hiervoor verzamelen wij je naam, e-mailadres, bezorg adres(sen), betaalgegevens en je telefoonnummer.
De gegevens zijn nodig om de overeenkomst uit te voeren die je met ons hebt gesloten. Op grond van de wet moeten wij de gegevens gerelateerd aan je bestelling 7 jaar bewaren.

Gegevens in jouw account
In jouw persoonlijke account bewaren we de volgende gegevens: je naam, (bezorg- en woon-/ vestigings-) adres(sen), telefoonnummer, e-mailadres, geboortedatum (als je die hebt opgegeven) en betaalgegevens. In je account bewaren we ook je bestelgeschiedenis en de gekozen afleveropties.
Daarnaast slaan wij in je account de door jou opgegeven interesses op, namelijk de producten in jouw winkelmandje en je e-mail- en personalisatie voorkeuren.
Wij streven naar een gezonde samenleving en beloven dat gezond eten en leven ook leuk, lekker en makkelijk kan zijn. Daarom bewaren we de gegevens in jouw account, zolang je als klant actief bent bij ons. Wanneer je meer dan 7 jaar niet bij ons hebt ingelogd, verwijderen we al jouw gegevens. Ook kun je op ieder moment een verzoek indienen om jouw gegevens te laten verwijderen.

Gegevens over jouw contact met de klantenservice
Je kunt 7 dagen per week contact met ons opnemen, door te mailen naar info@doglamp.nl. De gegevens die in jouw account zijn opgeslagen, gebruiken we om contact met je op te nemen naar aanleiding van jouw vraag of klacht.

Op deze manier kunnen we je de volgende keer nog sneller helpen. De aantekeningen over het contact met ons bewaren we zolang je actief klant bij ons bent.

Een telefoongesprek kan worden opgenomen voor trainings- en analysedoeleinden. Wij hebben een gerechtvaardigd belang om deze interacties te gebruiken om onze dienstverlening te kunnen verbeteren. Wij bewaren het telefoongesprek gedurende 1 maand. Wanneer je ons een privé berichtje stuurt via Twitter of Facebook, worden de berichten maximaal 6 maanden door ons bewaard, of korter als jij het bericht zelf eerder verwijdert.

Gegevens voor een optimale winkelbeleving
Natuurlijk zorgen we ervoor dat onze website goed werkt, zodat jij comfortabel kunt winkelen. Daarvoor verzamelen we bij een bezoek aan www.doglamp.nl jouw IP-adres, informatie over je internetbrowser, eventuele taalinstelling en informatie over de instellingen van het besturingssysteem van de computer of het mobiele toestel waarmee je onze website bezoekt.
We zorgen ervoor dat www.doglamp.nl zo relevant mogelijk is door onze webshop af te stemmen op jouw persoonlijke voorkeuren. Om dit te kunnen garanderen, verzamelen we jouw zoek-, klik- en koopgedrag. Deze gegevens gebruiken we voor het in kaart brengen van generieke klant patronen, zodat we die op individueel niveau kunnen inzetten. Wij streven naar een gezonde samenleving en beloven dat gezond eten en leven ook leuk, lekker en makkelijk kan zijn. Daarom bewaren wij deze gegevens zolang je actief klant bij ons bent. Als je 7 jaar niet meer hebt ingelogd via onze webshop, verwijderen we al jouw gegevens. Heb je hier vragen over of wil je jouw voorkeuren aanpassen? Ga dan naar de instellingen in je account.

Gegevens voor marketing
Gepersonaliseerde e-mails en push notificaties
Als je bij ons een account hebt en één of meerdere bestellingen hebt gedaan, e-mailen we je suggesties en informatie over onze producten en diensten op basis van je aankopen, tenzij je dat niet wenst. Als je ons toestemming geeft om je van deze informatie te voorzien, kunnen we je ook andere informatie sturen, zoals winacties, persoonlijke aanbevelingen en overige informatie. De persoonlijke aanbevelingen baseren we op je aankopen en zoekgeschiedenis om op deze manier de inhoud van dergelijke berichten interessanter voor je te maken. Ontvang je dit soort informatie liever niet? Dan kun je je direct afmelden voor onze e-mails via je account.

Gegevens voor reviews & vraag- en antwoord
Reviews zijn altijd van harte welkom. Zowel wij als de klanten vinden het fijn om reviews te lezen. Ze helpen je om te vinden wat je zoekt. Als je een review schrijft, kies je op je persoonlijke gegevens en/of naam zichtbaar zijn voor andere webshop bezoekers. Ook kun je aangeven of wij contact met je mogen opnemen naar aanleiding van je review. We plaatsen reviews alleen met jouw toestemming en we bewaren hem, totdat jij van ons vraagt om de review te verwijderen.
Gegevens om fraude tegen te gaan
Om beveiligingsincidenten en fraude te voorkomen, gebruiken we persoonsgegevens (waaronder IP-adressen en zoek-, surf- en koopgedrag) om ongeautoriseerde toegang en fraude te onderzoeken, te voorkomen en tegen te gaan. Hiervoor kunnen we gebruik maken van de diensten van externe dienstverleners.
Welke rechten kun jij uitoefenen met betrekking tot jouw gegevens?

Recht op informatie
Jij hebt het recht op een begrijpelijke en transparante uitleg over hoe wij met jouw persoonsgegevens omgaan en welke rechten jij in dat verband kan uitoefenen. In dit privacybeleid hebben wij daarom uitgebreid uitgelegd welke gegevens wij van jou verzamelen en hoe wij met jouw gegevens omgaan.

Recht op inzage
Jij hebt het recht om te allen tijde inzage van ons te vragen in de gegevens die wij over jou beschikbaar hebben. Je kunt dit aanvragen in je account. Aanvragen verwerken wij binnen uiterlijk 3 werkdagen.

Recht op correctie
Jij hebt het recht om jouw persoonsgegevens te laten corrigeren als deze onjuist of verouderd zijn en/of om ze te laten aanvullen als ze onvolledig zijn.

Recht om bezwaar te maken
Jij hebt het recht om bezwaar te maken tegen de verwerking van jouw gegevens als jij het niet eens bent met de manier waarop we jouw persoonsgegevens verwerken. Dit recht geldt voor de gegevens die wij gebruiken voor direct marketing. Zo kun je ons vragen om jouw gegevens niet langer te gebruiken voor gepersonaliseerde aanbevelingen op de website. Daarnaast geldt dit recht ook voor andere gegevens die we van je gebruiken op basis van ons gerechtvaardigd belang. Je kunt er bijvoorbeeld voor kiezen dat we de gegevens over je surf- en zoekgedrag vergeten en blijven vergeten. Ook dit kun je zelf regelen in je account. Aanvragen verwerken wij binnen uiterlijk 3 dagen.

Recht op dataportabiliteit
Jij hebt het recht om gegevens die jij aan ons hebt gegeven in het kader van de overeenkomst(en) die je met ons hebt gesloten te ontvangen in een machine-leesbaar formaat, zodat jij deze gegevens kan bewaren in een database van jou of van een andere partij. Dit betreffen jouw naam-, adres- en woonplaatsgegevens en bestelgeschiedenis. Wij bieden jou de mogelijkheid om deze gegevens in een machine-leesbaar formaat te downloaden in je account.

Recht op beperking
Jij hebt het recht om beperking van de verwerking van jouw gegevens te verzoeken. Dit betekent dat wij jouw gegevens mogen bewaren maar niet gebruiken. Dit recht ontstaat in een aantal gevallen. Als je van mening bent dat hier sprake van is, kun je contact met ons opnemen via de klantenservice.

Recht om vergeten te worden/verzoek om account te verwijderen
Jij hebt het recht om ons te verzoeken om alle gegevens die wij van jou hebben te verwijderen. Wanneer jij een verzoek indient om jouw account te verwijderen, zullen wij gegevens verwijderen die tot jou herleidbaar zijn behalve de gegevens die wij op basis van de wet moeten of mogen bewaren. Wij bieden jou de mogelijkheid om een verzoek in te dienen in je account.

Recht om een klacht in te dienen
Jij hebt het recht om een klacht in te dienen over de wijze waarop wij met jouw gegevens omgaan. Wanneer jij een klacht hebt, dan lossen wij dat het liefst zelf met je op. Neem daarvoor contact op met onze klantenservice. Tot slot heb je het recht om je met jouw klacht te wenden tot de Autoriteit Persoonsgegevens.

Vragen?
Als je nog vragen hebt over de wijze waarop wij met jouw persoonsgegevens omgaan, neem dan gerust contact met ons op via info@doglamp.nl. We staan graag voor je klaar.